Ik ben Mariska, geboren 1993 en met veel plezier werkzaam als psycholoog. Tijdens mijn werk merkte ik steeds vaker dat de ‘psychologische’ manier van werken niet aansloot bij kinderen, en al helemaal niet bij jonge kinderen. De nadruk ligt er bij psychotherapie vooral op om ergens over te praten terwijl ik juist graag iets wilde gaan doen.

Om mezelf verder te verdiepen in het ‘minder denken en meer doen’ ben ik de opleiding psychomotorische kindertherapie gaan doen, waarbij ik me heb gespecialiseerd in psychomotorische speltherapie. Vanuit deze opleiding leerde ik om op creatieve en speelse wijze aan te kunnen sluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Naast de psychomotorische speltherapie heb ik me ook verder ontwikkeld in de wat meer traditionele vorm van therapie, namelijk cognitieve gedragstherapie en EMDR. Juist de combinatie van al mijn opleidingen zorgt ervoor dat ik behandeling op een laagdrempelige en creatieve wijze vorm kan geven. Dit is essentieel voor kinderen, maar ook zeker fijn voor jongeren (eigenlijk voor iedereen).

Werkdagen

  • Maandag, locatie Duiven
  • Dinsdag, locatie Duiven


E-mail: mariskavdbrand@calmkids.nl