Speltherapie in de buurt van Arnhem

Bent u op zoek naar speltherapie in de buurt van Arnhem? Praktijk Calm Kids in Duiven biedt kinderen en jongeren kwalitatieve, laagdrempelige zorg bij emotionele problematiek en gedragsproblemen. Wij onderscheiden ons door de unieke combinatie van therapievormen: traditionele therapie, ontspanningsoefeningen en technologische innovaties op het gebied van gametherapie. Calm Kids staat voor uitgebreide therapeutische en wetenschappelijke kennis en voor behandeling die perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen en jongeren.

Wanneer het even wat minder gaat

Iedereen, groot of klein, heeft wel eens een periode waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Als ouder wil je dat het goed gaat met je kind. Helaas bestaat het leven niet alleen maar uit leuke dingen. Soms zijn er periodes waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Kinderen kunnen het dan moeilijk hebben. Ze worden op school gepest of hebben leerproblemen hebben. Of ze hebben moeite met veranderingen, bijvoorbeeld de overgang naar de middelbare school. Dit kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen en faalangst. Ook gebeurtenissen binnen de familie kunnen een grote impact hebben op opgroeiende kinderen: een scheiding, een sterfgeval, of iemand die heel ziek wordt. En soms is er helemaal geen aanwijsbare reden, maar heeft een kind toch last van stress of angsten. Helaas komt dit steeds vaker voor.

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind goed in zijn of haar vel zit. Je wilt je kind dan graag helpen, maar je weet even niet meer hoe. Of je doet ontzettend hard je best om dingen te veranderen, maar het lukt gewoon niet. Juist doordat je als ouder zo dicht bij je kind staat kan het moeilijk zijn om hem of haar te helpen. Speltherapie kan dan de oplossing zijn. De stap naar een speltherapeut kan heel groot lijken, maar soms kan dat in korte tijd veel doen veranderen.

Speltherapie in de buurt van Arnhem

Kinderen die regelmatig stress of angst ervaren, kunnen vaak wel wat hulp gebruiken bij het omgaan met hun emoties. Angela Anna Schuurmans is kinderpsycholoog en speltherapeut, en gespecialiseerd in de behandeling van angst, stress en trauma bij kinderen en jongeren.

Speltherapie Arnhem