Intelligentietest bij uw kind

Wilt u een intelligentietest bij uw kind laten uitvoeren? Dit kan bij Praktijk Calm Kids in Duiven. Wij onderscheiden ons door de persoonlijke en toegankelijke manier van testafname, die met name geschikt is voor kinderen met ADHD, autisme, hooggevoeligheid, faalangst en onzekerheid, of wanneer er vermoedens zijn van onderpresteren of hoogbegaafdheid.

Intelligentietest kind


WISC-V-NL

Om de intelligentie te meten werken wij met de Wechsler Inteligence Scale for Children (WISC-V-NL). Dit is een erkende IQ test voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar. De WISC is een van de meeste gebruikte en betrouwbare intelligentietesten en geeft een uitgebreid beeld van de cognitieve capaciteiten en leermogelijkheden van uw kind.

Wij maken gebruik van de WISC-V. Deze laatste versie van de WISC sluit perfect aan bij alle veranderingen in de laatste decennia. Verouderde plaatjes en vragen zijn vervangen door cultureel passende alternatieven. Hoe belangrijk dat is ziet u aan de plaatjes hiernaast.

Uw kind zal het linker plaatje waarschijnlijk direct herkennen als een telefoon, maar zou hij of zij ook het rechter plaatje zo snel herkennen? Om verstorende invloeden op testuitslagente voorkomen is het belangrijk dat intelligentietesten up-to-date zijn en rekening houden met culturele en maatschappelijke veranderingen.

Persoonlijke en toegankelijke manier van testafname

Bij alle onderzoeken maken wij gebruik van erkende testen en voeren wij deze met onze persoonlijke en toegankelijke manier van werken. Wij nemen de testen altijd af in een rustig tempo en met voldoende pauzes. We willen namelijk de daadwerkelijke capaciteit van een kind meten en niet de mate waarin de aandacht en concentratie vastgehouden kan worden. Tijdens de testafname letten wij ook op de werkhouding van het kind en of het bijvoorbeeld zou kunnen dat faalangst van invloed is op de testuitslag. Dit geeft extra handvatten om de testuitslag te interpreteren en op praktisch niveau uit te leggen.


Kosten en vergoedingen

De kosten van een intelligentieonderzoek kunnen vergoed worden door de gemeente indien hier u een verwijzing voor heeft, of wanneer u een verwijzing heeft voor behandeling waarbij een intelligentieonderzoek nodig is. Voor particuliere opdrachten staan vermeld bij onze tarieven.