Iedereen, groot of klein, heeft wel eens een periode waarin het allemaal wat minder lekker loopt. Het leven bestaat nu eenmaal niet alleen maar uit leuke dingen. Iedereen heeft het af en toe moeilijk. Helemaal als je volwassen aan het worden bent. Veel dingen veranderen: je gaat naar een andere school, je lichaam verandert en ook je relaties met anderen kunnen veranderen. Je gaat je eigen leven ontdekken, wie je bent en hoe je wilt zijn. Het kan zijn dat je vaker problemen hebt, thuis, op school, of met vrienden/vriendinnen.

Veel van je problemen kun je zelf oplossen, maar dat lukt niet altijd. Dan kan het helpen om erover te praten met vrienden of familie, maar soms kun of wil je dat niet. Of je hebt dit al gedaan, maar dat heeft niet geholpen. Dan kan het helpen om hier met een psycholoog over te praten.

Jongere
Jongere

Met welke problemen kan ik terecht?

Je kunt bij Calm Kids terecht voor onder andere hulp bij (faal)angst, stress, en het verwerken van traumatische gebeurtenissen.


Kan ik mezelf aanmelden?

Wanneer je 16 jaar of ouder bent kun je jezelf aanmelden voor behandeling. Vanaf deze leeftijd ben jij voor de gezondheidszorg wettelijk gezien meerderjarig. Dat betekent dat er geen toestemming van jouw ouders nodig is en dat wij jouw ouders zonder jouw toestemming ook geen inzage mogen geven in jouw dossier. Jij beslist of je ouders betrokken worden bij de behandeling, maar in veel gevallen zullen wij dit wel adviseren.

Wanneer je nog geen 16 jaar bent, dan is er eerst toestemming nodig van je ouders voordat wij een afspraak met jou mogen inplannen. Vraag je ouders dan of zij contact met ons opnemen.


Wordt de behandeling vergoed?

Wanneer je een verwijzing hebt van bijvoorbeeld je huisarts of het jeugdteam van de gemeente kom je in aanmerking voor vergoeding van behandeling indien wij een contract hebben met de gemeente waar je woont. Let op: Praktijk Calm Kids heeft alleen contracten voor jeugdzorg, dus zodra je 18 jaar wordt kun je hier geen gebruik meer van maken.


Voor meer informatie of om je aan te melden, neem contact op.