Orthopedagoog bij prakijk Calm Kids in Duiven

Op zoek naar een orthopedagoog? Praktijk Calm Kids in Duiven biedt kinderen en jongeren kwalitatieve, laagdrempelige zorg bij emotionele problematiek en gedragsproblemen. Wij onderscheiden ons door de unieke combinatie van therapievormen: traditionele therapie, ontspanningsoefeningen en technologische innovaties op het gebied van gametherapie. Calm Kids staat voor uitgebreide therapeutische en wetenschappelijke kennis en voor behandeling die perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen en jongeren.

Wanneer het even wat minder gaat

Iedereen, groot of klein, heeft wel eens een periode waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Het leven bestaat nu eenmaal niet alleen maar uit leuke dingen.

Kinderen kunnen het soms moeilijk hebben. Ze worden op school gepest of hebben leerproblemen hebben. Of ze hebben moeite met veranderingen, bijvoorbeeld de overgang naar de middelbare school. Dit kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen en faalangst. Ook gebeurtenissen binnen de familie kunnen een grote impact hebben op opgroeiende kinderen: een scheiding, een sterfgeval, of iemand die heel ziek wordt. En soms is er helemaal geen aanwijsbare reden, maar heeft een kind toch last van stress of angsten. Helaas komt dit steeds vaker voor. Als ouder wil je niets liever dan dat je kind goed in zijn of haar vel zit. Hulp van een kinderpsycholoog kan dan de oplossing zijn.

Orthopedagoog in Duiven

Kinderen die regelmatig stress of angst ervaren, kunnen vaak wel wat hulp gebruiken bij het omgaan met hun emoties. Praktijk Calm Kids is gespecialiseerd in de behandeling van angst, stress en trauma bij kinderen en jongeren. Behandeling bestaat uit een combinatie van psychotherapie, speltherapie en mindfulness. We maken hierbij ook gebruik van technologie en game therapie met ‘serious games’. Hiermee sluiten we perfect aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Dat vinden wij heel belangrijk. Behandeling hoeft namelijk helemaal niet te voelen als therapie.

Orthopedagoog Duiven