Calm Kids is een academisch geörienteerde praktijk waar gewerkt wordt met wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden. Daarnaast wordt ook bijgedragen aan wetenschappelijke ontwikkeling, door deelname aan onderzoek en sterke banden met onderzoeksinstituten en universiteiten.


Internationale wetenschappelijke publicaties

Want effectieve therapie begint met goed onderzoek.



Onderstaande publicaties zijn van onderzoeken welke Angela Schuurmans samen met collega's heeft uitgevoerd.

Prijzen & Nominaties

Nationale Jeugdhulpprijzen 2019

De Nationale Jeugdhulpprijzen worden uitgereikt aan bijzondere en veelbelovende projecten die zich inzetten voor jongeren binnen de jeugdhulp. De keuze voor de genomineerden en prijswinnaar(s) ligt volledig in de handen van jongeren. In 2019 was Angela met het project ‘Muse’ een van de genomineerden.

Anton Došen Scriptieprijs 2017

De Anton Došen Scriptieprijs is voor de meest vernieuwende masterscriptie op het gebied van onderzoek naar zorg van mensen met een verstandelijke beperking. Angela won in 2017 de tweede prijs voor haar scriptieonderzoek naar het gebruik van een videogame in behandeling van jongeren.

Achmea Quality Award 2015

De Achmea Quality Award is bedoeld voor het beste en meest innovatieve idee of project dat de uitkomsten van zorg verbeterd. In 2015 was Angela met het project ‘Dojo’ een van de genomineerden voor deze award.

Jan van der Kruis Innovatieprijs 2015

De Jan van der Kruis Innovatieprijs is een prijs gericht op innovatieve praktijkproducten binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2015 was Angela met het project ‘Dojo’ een van de genomineerden.


Trainershandleiding

Angela schreef samen met haar collega’s de trainershandleiding voor het computerspel Dojo.

Deze trainershandleiding is voor (GZ-)psychologen en (ortho)pedagogen die Dojo willen inzetten bij behandeling. Heeft u als zorgprofessional interesse om Dojo te gebruiken in uw eigen praktijk of instelling? Neem dan contact op.
Dojo trainershandleiding


Artikelen in Nederlandse tijdschriften

Sterk!
Klik Angela Schuurmans Dojo